18 May, 2010

Store huse, små huse

Husene i England er meget store.

Sådan lyder en af min søns konstateringer efter at have tilbragt fire dage på den anden side af Kanalen.

Vi kørte igennem det ene kvarter med de traditionelle smalle rækkehuse i brune sten efter det andet og overnattede i øvrigt selv i en toværelses på campus på Warwick University. Men han holdt uforstyrret fat i sin iagttagelse.

Vi besøgte et hus, der var indiskutabelt stort. Med 25 meter lang pool og tyende til rengøring, havearbejde og det løse med computeren. Hvem der bare havde sådan en til sin netforbindelse.

Husets beboere var netop vendt hjem fra et fire måneder langt cruise verden rundt med Queen Mary II. Den slags mennesker findes altså. Noget skulle de jo lave undervejs fra Southhampton gennem det røde hav til Dubai, Japan, Rio, Kapstaden, New York og alt det andet, så de spillede en masse bridge. Og så et nyt show hver aften. Hver aften i fire måneder på et skib, der forresten også lige har anløbet dansk havn.

Rigdom forhindrede dog ikke husets frue i at snuppe vores datters sovehund for at give den en solid omgang vand og sæbe, efter at datteren havde brugt dens bløde slaskeører og -ben til at vaske og polere vores bil med vand fra forhavens springvand.

No comments: