Selv om tallene nok ikke har ret meget kød på sig, når det kommer til stykket, var de alligevel overraskende nok til, at jeg klikkede mig videre til historien.
Hør bare her:
Franskmænd bruger mindre tid i deres køkkener end briter.
Halvdelen af briterne brugte mindst 30 minutter hver dag mod kun hver fjerde franskmand.
Franskmænd spiser ud tre gange om måneden og briter en gang hver 14. dag.
Konklusionerne baserer sig på sammenligninger mellem Olive-læsere og Madame Figaro-læsere. Der er bare det ved det, at det første er et BBC-madblad og det andet er et modeblad, så de to er nok ikke særligt sammenlignelige.
Madame Figaros læsere er måske heller ikke umiddelbart dem, der tilbringer deres liv ved kødgryderne. Men hvad ved jeg: Jeg er selv Madame Figaro billedkigger, og jeg bruger da en del tid på at lave mad. Dog ikke efter Madames opskrifter, som er få og alt for chikke - læs komplicerede - til en børnefamilie.
Næh, jeg skøjter i stedet billederne igennem, og dette blad har altså - så tåbeligt som det også kan være - af og til guddommeligt smukke billedreportager, som jeg elsker. Jeg har aldrig set noget i den standard i et dansk kvindeblad.
I huset her er der imidlertid en konstant krig om det blad: "Skal du virkelig have det igen?" Min mand gider ikke rigtig resten af pakken - avisen i weekenden og Magazinet, som ellers er til ham - og derfor bliver jeg altid ved hver fornyelse af abonnement opfordret til at finde noget andet.
P.t. modtager jeg derfor ikke bladet,så jeg har ikke engang deltaget i undersøgelsen. Altså.
At franskmand laver mindre mad fra andre lande end briter, mener jeg er forståeligt nok, og det er altså ikke fordi jeg hader brøndkarse- og æggesandwiches. Frankrig har bare en gastronomisk arv, der er så enorm, at man ikke kan gøre andet end at bøje sig i støvet for den.
Påstandene baserer sig på 2.060 Olive-læsere og 1.345 Madame Figaro-ditto'er. Her er den historie, jeg blev fanget af.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Hej Solveig,
Det var virkelig interessant!!! Og nyt for mig!!!
Jeg læser ikke selv Madame Figaro - i Belgien kommer det ikke som lørdagspakken, men sælges som et selvstændigt og dyrt blad. Jeg køber til gengæld Elle à table - jeg har alle numre siden de startede for 8-9 år siden. Der er både meget fornem og kompliceret køkkenkunst og helt almindelig mad og tit også til børn. Kan varmt anbefales - og så er det 4 EUR (tror jeg) hver 2. måned.
Resultaterne undrer mig dog noget - jeg opfatter ikke briter som store gastronomer? Det er også altid farligt at sammenligne den slags uden at kende baggrundsstatistikken! Er de engelske læsere fx en stor del 'ny-englændere' - som fx indere - som sikkert bruger mere tid en gennemsnitsbriten?
Jeg kan heller ikke helt forstå statistikken med at spise ude? Utroligt mange franskmænd spiser da ude til frokost hver dag? Måske ikke ude på landet - men hvis de gør det i Paris, Marseille, Lyon osv. så er det jo allerede en temmelig stor brøkdel af befolkningen!
Jeg vil nærlæse artiklen i weekenden, for det interesserer mig - mon ikke bare det er englændernes triumf over franskmændene, der er tale om igen? Les rosbifs et les grenouilles!
Hav en dejlig dag
Hej Nille,
Ja, det er superoverraskende. Men man bør jo altid huske, at statistik har fanden skabt, og det kan bruges til at fortælle alt.
Jeg tror ikke rigtig på målingens sammenlignelighed eller på, at læserne af disse to blade er repræsentative.
At læsere af et madblad laver mad, er ikke så overraskende for mig. Det er rigtigt at mange franskmænd spiser ude til frokost, men der er også mange, der i stedet køber en sandwich og bruger pausen til indkøb eller motion.
Der er selvfølgelig et gastronomisk segment i England ligesom, der er i Danmark. Men det er nu ikke mit indtryk, at det store flertal af englændere nu er store gastronomer. Men jeg ved såmænd heller ikke længere om det store flertal af franskmænd er det.
Jeg hører gang på gang fra min mand, at det er gået tilbage, at det går tilbage, at folk spiser dårligt og så videre og så videre. Det kan jeg jo ikke afvise, jeg synes blot ikke, at det er, hvad jeg selv ser. Men så er det næste skridt selvfølgelig at overveje, om det, jeg ser, er særlig repræsentativt.
Jeg bor på landet og her synes jeg at jeg finder en rig mad-arv. At folk bruger tid på at lave mad, dyrke grøntsager i køkkenhave, sågar holde høns og så videre.
I byerne kommer folk ofte sent hjem og skal hurtigt have noget mad på bordet, og supermarkederne er da også fulde af halvfabrikata og færdigmad, som nogen nødvendigvis må købe.
Nå, nok om mad, jeg håber, at du får dig en dejlig frokost i Bruxelles. Nu vil jeg gå ned og finde mad i køleskabet. Den står altid på rester, når jeg er alene hjemme.
Mange hilsner
Solveig
Post a Comment